love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Lasagne met aubergines en mozzarella.
Dr.Frank.
Ingrediënten voor 4 à 6 personen:
2 kleine aubergines;
500 gram gemengde paddenstoelen of champignons;
2 grote bollen mozzarella light;
2 teentjes knoflook;
3 eetlepels olijfolie;
25 gram pijnboompitten;
½ theelepel versgemalen peper;
8 plakjes 30+ kaas;
blik tomaatblokjes 400 gr;
1 eetlepel Provençaalse kruiden;
40 gram geraspte kaas 30+;
zout.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Verwijder de uiteinden van de aubergines en snijd ze vervolgens in de lengte in dunne plakken. Bestrooi deze met een beetje zout en laat ze een half uur in een vergiet staan. Dep ze vervolgens droog met keukenpapier.
Snijd de schoon geborstelde paddenstoelen in plakjes en de mozzarella in plakken. Hak de ontvelde knoflook in kleine stukjes. Smeer de binnenkant van een rechthoekige vuurvaste schaal in met olijfolie.
Verhit 1 lepel olijfolie in een koekenpan en bak de aubergineplakken op een vrij warme hittebron aan beide kanten gaar. Schep ze uit de pan. Rooster in de koekenpan de pijnboompitten lichtbruin.
Vul de schaal afwisselend met aubergineplakken, plakjes paddenstoel, knoflookstukjes, stukjes tomaat met saus, Provençaalse kruiden, plakjes mozzarella, wat pijnboompitten en tomatensaus.
De laatste laag bestaat uit de saus waarop plakjes mozzarella worden gelegd. Bestrooi de mozzarella met de geraspte kaas. Bak de lasagne ca. 35 minuten in de oven.
Tip: vervang de aubergineplakken door courgette.
Eet smakelijk.
Bron: http://www.boodschappen.nl/
Laatst aangepast door love- to-cook op ma 22 dec 2014 13:17, in totaal 3 keer bewerkt |
|