love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Maleise rendang. Dr. Frank.
Ingrediënten voor 6 porties:
180 gr gemalen kokos;;
175 gr sjalotjes;
3 teentjes knoflook;
15 gedroogde rode chilipepertjes;
5 plakjes verse gemberwortel;
5 stengels citroengras, in stukjes gehakt;
2 tl korianderzaad;
2 tl venkelzaad;
2 tl komijnzaad;
1 snufje nootmuskaat;
1 el plantaardige olie;
575 gr runderstoofvlees;
5 hele kruidnagels;
1 kaneelstokje;
1 blik (400 ml) kokosnootmelk;
200 ml water;
zout naar smaak.
Bereiding:
Bak de geraspte kokos in de droge wok onder voortdurend roeren lichtbruin aan. Zet weg en laat het afkoelen.
Doe de sjalotjes, knoflook, chilipepertjes, gember en citroengras in een blender of keukenmachine en pureer tot een dikke pasta.
Maal het korianderzaad, venkelzaad, komijnzaak en de nootmuskaat fijn.
Bak de sjalotjespasta in een wok met een beetje olie een paar minuten aan. Voeg het gemalen korianderzaad, venkelzaad, komijnzaad en nootmuskaat toe en bak 3 à 4 minuten aan terwijl je voortdurend blijft roeren. Voeg het vlees toe en braad dit in 3 à 4 minuten op middelmatig vuur aan alle kanten aan.
Roer de gemalen kokos, kruidnagels, kaneelstokje, kokosmelk en water toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat ongeveer 1 uur sudderen tot het vlees zacht is en het meeste vocht uit de saus verdampt is. Breng op smaak met zout.
Lekker met Miracle Shirataki Rice.
Eet smakelijk. |
|