love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Courgettepasta met kip. Fase 2, Dr. Frank?
Ingrediënten voor 2 personen:
1 grote courgette (gewassen);
2 à 3 kippendijen (zonder bot);
2 eetlepels roomboter;
200 ml crème fraîche;
1 eetlepel gehakte rozemarijn;
50 gram rozijnen;
75 gram gehakte walnoten;
snuf zout.
Bereiding
Rasp de courgette met een julienne rasp. Heb je deze niet, je kunt ook prima dunne plakjes met je dunschiller schaven, dan krijg je tagliatelle.
Kook ondertussen een pan met water en een snufje zout voor de courgettepasta.
Snijd de kippendijen in blokjes.
Verhit in een pan de roomboter en bak de kippenblokjes gaar, breng deze op smaak met wat zout.
Als het water kookt, voeg dan de courgettepasta toe en laat het geheel 1 minuten doorkoken.
Giet de courgettepasta af, vang een klein beetje kookvocht op in een glas of kopje.
Schep de crème fraîche door het vlees, roer het geheel tot een egale saus. Als de saus iets te dik is, kun je nog een heel klein beetje kookvocht toevoegen, begin met een eetlepel en voeg eventueel nog meer toe.
Voeg de courgettepasta, rozemarijn en de rozijnen toe aan de saus en even goed door elkaar scheppen.
Schep het geheel op een bord en strooi er wat gehakte walnoten overheen.
Eet smakelijk!
Bron: http://gezondlevenvanjacoline.blogspot.nl/
Rozijnen: http://www.koolhydratentabel.nl/?page=11&koolhydraten=R |
|