love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Ajam Bali. Indonesisch.
Ingrediënten:
1 groot braadkuiken ca 1,2 kilo in 8 stukken;
4 deciliter dunne kokosmelk;
1 ui, gesnipperd;
1 eetlepel verse geraspte gemberwortel (eventueel Djahe);
2 teentjes knoflook, uitgeperst;
2 theelepels sambal oelek;
4 kemerienoten of amandelen, gepoft en fijn gestampt;
3 eetlepels citroensap;
2 eetlepels ketjap bentang manis.
Bereiding:
Maak de stukken kip droog met keukenpapier en wrijf ze in met wat zout.
Verhit 4 eetlepels olie in een braadpan en bak hierin de stukken kip aan alle kanten goudbruin. Wrijf intussen ui, knoflook, gemberwortel, sambal, kemerienoten en sojasaus tot een vrij dunne pasta. Uiteraard kun je hiervoor ook de keukenmachine gebruiken.
Neem de gebakken stukken kip uit de pan en laat ze goed uitlekken op keukenpapier.
Verhit in een wok 1 eetlepel olie en fruit hierin onder voortdurend omscheppen de pasta.
Voeg daarna het citroensap, een beetje zout en de dunne kokosmelk toe.
Breng alles onder voortdurend roeren aan de kook. Leg de stukken kip in de saus en laat ze in 20 à 25 minuten boven een matig afgestelde warmtebron zachtjes gaar worden.
Keer de stukken regelmatig om en schep af en toe wat saus over
de stukken.
Het is de bedoeling dat door het indampen slechts de helft van de oorspronkelijke hoeveelheid saus overblijft.
Doe alles op een voorverwarmde schaal en strooi er eventueel enkele eetlepels gefruite uitjes over.
Serveer met Miracle Shirataki Rice en een groentegerecht.
Eet smakelijk.
Bron: http://www.recepten.net/ |
|