Libby Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 11-2-2004 Berichten: 8514 Dieet: Alles met mate
|
|
Italiaanse Visspiesen
Benodigdheden
500 g stevige visfilet
1 gedroogd pepertje
2 theelepels gedroogde oregano
zeezout, versgemalen peper
1 citroen
olijfolie extra vergine
100 g pancetta (Italiaans spek) in plakjes
1 bakje kerstomaatjes
extra nodig: keukenpapier, 8 spiesen
Voorbereiding
Snijd de vis in mooie stukken. Doe ze in een schaal. Verkruimel het pepertje erboven, bestrooi met oregano, zout en peper en besprenkel met wat citroensap en olijfolie. Laat de vis ca. 15 minuten marineren.
Bereiding
Haal de visstukken uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier. Ontwikkel de visstukken met pancetta en rijg ze om en om met een tomaatje aan de spiesen.
Rooster ze op de barbecue.
Serveertips
Diptip bij de visspiesen: maak een dipsaus/dressing van 1 dl olijfolie extra vergine met 2 eetlepels citroensap, gehakte (blad)peterselie en 1 eetlepel kappertjes en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Bron: live and cooking |
|