love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Gestoomde spitskool met kokossaus en garnalen.
Ingrediënten voor 2 personen:
½ kleine spitskool;
3 (kaffir) limoenblaadjes;
ca. 1 cm verse gemberwortel;
1 teentje knoflook;
½ stengel sereh of citroengras;
400 ml kokosmelk;
3 blaadjes basilicum of Thaise basilicum;
mespunt rode pepervlokken of Chilipoeder;
limoensap;
8 grote ongepelde garnalen.
Bereiding:
Dieet: Lactosevrij dieet, Glutenvrij dieet, Kippenei vrij dieet.
Was en snijd de spitskool in fijne reepjes. Snijd 1 limoenblaadje in stukjes. Schil de gember, pel de knoflook en hak ze fijn met wat zout. Verwijder de harde buitenkant van de sereh en snijd het zachte binnenste fijn. Breng de kokosmelk aan de kook met limoenblaadjes, gember, knoflook, sereh, basilicum en pepervlokken en laat dit ca. 20 minuten trekken op laag vuur. Giet de saus boven een kom door een zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Doe de kool in een stoommand en strooi er wat zout over. Breng een grote pan met ruim water aan de kook en stoom de kool in 6 à 7 minuten beetgaar. Verhit intussen de olie in een grote koekenpan en bak de garnalen op hoog vuur roze en net gaar. Verwarm de saus zonodig opnieuw en breng op smaak met wat limoensap en zout. Snijd het derde limoenblaadje in ragfijne reepjes. Verdeel de saus over twee borden, schep de kool erop en verdeel de garnalen erover. Garneer met reepjes limoenblad en serveer meteen.
Per persoon ongeveer 150 gram groenten
Lekker met Zero noedels of Zero rice.
Bron: http://www.groentenenfruit.nl/ |
|