love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Kabeljauwfilet met saus van eekhoorntjesbrood.
Eekhoorntjesbrood is de leuke naam voor de boletus edulis, de lekkerste paddenstoel uit het bos.
Ingrediënten:
pakje gedroogd eekhoorntjesbrood;
0,5 dl slagroom;
1 dl kipbouillon;
400 gram kabeljauwfilet;
200 gram spinazie.
Voorbereiding:
Snijd het eekhoorntjesbrood in stukjes en kook ze in de kipbouillon.
Laat dit ongeveer 1 uur trekken.
Haal de paddenstoelen uit het vocht en zeef de bouillon door een doek.
Kruid de kabeljauw met wat zout.
Bereiding:
Bak de vis zachtjes in wat boter. Afhankelijk van de dikte is het in 6 à 8 minuten gaar.
Wok de spinazie om in wat olie tot het geslonken is.
Kook de bouillon in met de slagroom.
Breng op smaak met wat gemalen peper en citroensap.
Leg op elk bord wat spinazie, leg hierop de vis en garneer met de saus en eekhoorntjesbrood.
Eet smakelijk.
Bron: http://meerrecepten.blogspot.nl/ |
|