love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Birmese Chili vis.
Ingrediënten voor 4 personen:
750 gr witvis filets;
2 theelepel kurkuma;
8 sjalotjes, zeer fijn gehakt;
½ theelepel zeezout vlokken;
3 cm gemberwortel, geschild en in stukjes gesneden;
4 teentjes knoflook, gepeld en gehakt;
1½ el arachideolie;
1 gedroogde rode Spaanse peper, verkruimeld;
1 el vissaus;
limoensap, naar smaak.
Bereiding:
Spoel de vis af, dep ze droog en verwijder de eventuele kleine graatjes. Snijd de vis in stukken van 5 cm. Bestrooi met de kurkuma en ½ theelepel zout. Zet opzij gedurende 15 minuten.
Wrijf de sjalotten in een grote vijzel met de helft van het zeezout vlokken tot een pasta. Verwijder.
Doe hetzelfde met de gember en knoflook met de rest van het zout. Zet opzij.
Verhit ½ el van de olie en bak de sjalotpasta op een matig vuur tot ze zacht en goudbruin wordt. Voeg een beetje meer olie, de gestampte knoflook en gember en de gedroogde chilipeper toe en bak nog een paar minuten totdat het hele mengsel zacht en goudbruin is.
Voeg een beetje meer olie toe voeg de vis toe en bak 1 ½ minuut, draai de stukken om en bak nog een minuut of zo tot goudbruin.
Voeg vissaus toe en proef; misschien wil je meer toevoegen. Knijp er wat limoensap over.
Serveer met de Birmese heet/zure salade en evt. wat Zero rijst.
https://www.weegclub.nl/forum/heet-zure-birmese-salade-t50332.html#2201071
Eet smakelijk.
Bron: http://watikgegetenheb.blogspot.nl/ |
|