love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Soep met rettich.
Hoofdgerecht voor 2 personen.
Voor de bouillon:
2 kippenbouten;
250 ml water;
1 steranijs;
1 gedroogde chilipeper;
4 plakjes verse gember;
1 stengel citroengras, in stukken;
2 tenen knoflook, gepeld en gekneusd;
2 sjalotjes, in stukken;
1 kleine winterpeen, in stukken.
Voor de soep:
een stuk rettich van 400 gram, in dobbelstenen;
1 kleine winterpeen, in plakjes;
sojasaus;
vissaus (nam pla);
limoensap;
sambal;
3 lente-uitjes, in ringetjes;
1 flinke handvol verse munt, grof gehakt;
1 flinke handvol verse koriander, grof gehakt.
Bereiding:
Doe de kip met het water en alle andere ingrediënten voor de bouillon in een flinke pan. Breng aan de kook en laat afgedekt 40 minuten zachtjes koken.
Neem de kip uit de pan, laat afkoelen en pluk het vlees van de botten. Zeef de bouillon. Doe de rettich en plakjes wortel in de bouillon, met zout en peper, 2 eetlepels sojasaus en 1 eetlepel vissaus. Laat 15 minuten zachtjes koken. Doe de kip terug in de soep. Laat een minuutje koken en breng dan verder op smaak met sojasaus, vissaus, sambal en limoensap, tot de balans zout/pittig/zuur goed is. Als je net als ik niet van rauwe ui houdt, kun je de lente-ui er nu door doen zodat die een beetje mee warmt.
Schep de soep in kommen en geef aan tafel de verse kruiden (en en eventueel lente-ui) erbij, en extra sambal.
Eet evt. met Zero rijst of Zero noedels en een komkommersalade.
Bron: http://www.nrcnext.nl/koken/ |
|