Auteur |
Bericht |
Ellen Beheerder
Geregistreerd op: 30-1-2004 Berichten: 54491 Dieet: Gezonder leven Woonplaats: Amersfoort
|
|
Nodig :
1 aubergine
zout, peper
250 g gemengde paddestoelen
1 kleine ui
1 teentje knoflook
3 takjes tijm
6 eieren
2 dl Blue Band Finesse voor Koken (of room)
150 g oude kaas (stuk)
30 gram roomboter
Omelet XL
Een frittata is een flink dikke omelet met allerlei lekkers erin. Een salade erbij en je hebt een complete maaltijd. Frittata met paddestoelen en aubergine
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd ca. 30 minuten
Bereiden
Verwarm de grill voor.
Was de aubergine, snijd hem over de lengte in vieren en vervolgens in blokjes.
Bestrooi de blokjes met zout en laat ze ca. 10 minuten in een vergiet uitlekken.
Maak intussen de paddestoelen schoon en snijd ze in grove stukken.
Pel en snipper de ui en knoflook.
Ris de blaadjes van de takjes tijm. Kluts de eieren met de room, tijm, zout en peper naar smaak en snijd de kaas in kleine blokjes.
Spoel de aubergineblokjes goed af en dep ze een beetje droog met keukenpapier.
Verhit de roomboter in een koekenpan en fruit de ui met de knoflook ca. 1 minuut.
Voeg de paddestoelen en aubergine toe en bak onder voortdurend omscheppen in ca. 3 minuten bruin en gaar.
Schenk dan het eimengsel over de groenten, zet het vuur laag en bak de frittata ca. 8 minuten tot de bovenkant bijna gestold is.
Verdeel dan de blokjes kaas erover en zet de frittata enkele minuten onder de grill, tot de kaas is gesmolten en hij verder is gestold.
Tips
? Lekker met een tomatensalade en( ciabatta low-carb broodjes)
? Omdat je de bovenkant van de frittata onder de grill gaart, hoef je hem niet om te keren in de pan (met het risico van breken).
? Als je aubergine met zout bestrooit, wordt hij wat minder bitter. Spoel de blokjes daarna wel goed af!
Eet smakelijk
Laatst aangepast door Ellen op vr 22 mrt 2013 18:41, in totaal 1 keer bewerkt |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: vr 26 jan 2007 11:14 |
|
|
|
|
Suikervrij Ik blijf hier bij de weegclub
Geregistreerd op: 16-1-2008 Berichten: 27 Dieet: Atkins
|
|
Ik heb hem gemaakt met courgette en geraspte kaas ipv blokjes. Ook lekker! |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: za 26 jan 2008 14:58 |
|
|
Ellen Beheerder
Geregistreerd op: 30-1-2004 Berichten: 54491 Dieet: Gezonder leven Woonplaats: Amersfoort
|
|
Klinkt ook lekker |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: za 26 jan 2008 22:42 |
|
|
Suikervrij Ik blijf hier bij de weegclub
Geregistreerd op: 16-1-2008 Berichten: 27 Dieet: Atkins
|
|
Net als lunch gemaakt met spekjes erdoor, en weer courgette. Dus dan issie niet meer vegetarisch
Mannetje vond hem ook heerlijk. Die heeft 3/4 op gegeten |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: zo 27 jan 2008 13:32 |
|
|
|
|
mamannette Ik blijf hier bij de weegclub
Geregistreerd op: 22-7-2011 Berichten: 29 Dieet: gezond eten Woonplaats: amersfoort
|
|
Naar boven |
|
Geplaatst: zo 24 jul 2011 12:40 |
|
|
Jeanette Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-5-2008 Berichten: 5640 Dieet: "the no diet project"
|
|
Deze gouwe ouwe van de week maar eens maken. _________________ Het beste dieet is het dieet dat je kunt volhouden
|
|
Naar boven |
|
Geplaatst: vr 13 mrt 2015 16:09 |
|
|
|
|