Wat mag ik hier?
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen Je mag geen reacties plaatsen Je mag je berichten niet bewerken Je mag je berichten niet verwijderen Ja mag niet stemmen in polls
*Als je inlogd mag je meer.
Auteur |
Bericht |
love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Yoghurt ijsjes.
Ingrediënten:
250 gram Griekse yoghurt;
vloeibare zoetstof naar smaak
10 gram eiwitpoeder (whey pure isolate) optioneel;
20 gram amandelmeel optioneel;
1 dopje vanille essence optioneel;
8 aardbeien gehalveerd;
16 blauwe bessen;
5 gram gemalen kokos om te bestrooien optioneel;
5 gram chocolade puur 85% (grof geschaafd) optioneel.
Bereiding:
Was de vruchten en snijd indien gewenst in kleinere stukken. Schaaf de chocola grof, ik gebruik daarvoor een kaasschaaf die veel te dikke kaasplakken maakt, maar die hiervoor perfect is!
Meng de yoghurt met vanille essence, amandelmeel en eiwitpoeder goed door elkaar. Ik gebruikte de hele vruchten bovenop de taart maar je kan (een deel) geprakt door de yoghurt roeren, dat geeft ook een mooi effect. Proef het yoghurtmengsel, en breng op smaak met zoetstof. Maak het iets zoeter dan je nu zou willen, in bevroren toestand lijkt het namelijk minder zoet, de kou "verdooft" je smaakpapillen.
Verdeel de yoghurt over de vorm die je wilt gebruiken, als je een taartvorm gebruikt is een stuk huishoudfolie erin wel handig, dan til je de ijstaart er straks makkelijk uit.
Druk de vruchtjes er half in en garneer met chocoladeschaafsel en gemalen kokos.
Zet minimaal 3 uur in de vriezer. De tijd is afhankelijk van de temperatuur van je vriezer en het volume van de ijsjes. Haal het ijs uit de vorm, snijd het in stukken (of wip uit de vormpjes) en bewaar de losse "ijsjes" in een bakje met bakpapier ertussen. Als je het ijs langer in de vriezer hebt laten staan, is het keihard, laat het ijs dan voor consumptie minstens 20 à 30 minuten op temperatuur komen.
Koolhydraten: 1,5 per stukje (8 gemaakt).
Bron: http://www.koolhydraatarmrecept.nl/ |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: zo 22 nov 2015 18:52 |
|
|
|
|
|
Tijden zijn in GMT + 1 uur
|
Pagina 1 van 1 |
|