Kaatje Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 5-6-2008 Berichten: 62914 Dieet: OERgezond
|
|
Romige ei/mosterdsoep.
Ingrediënten voor 1 persoon:
2 hard gekookte eieren (warm);
1 sjalotje, fijn gesneden;
50 ml bouillon (vers of van een blokje);
100 ml slagroom;
10 gram roomboter;
2 koffielepels mosterd;
peterselie.
Bereiding:
Fruit de sjalotjes in de roomboter. Voeg dan de bouillon toe en laat het een paar minuten zachtjes koken. Roer dan rustig de slagroom er door. Zorg dat het niet meer kookt, want anders gaat je slagroom schiften. Roer de mosterd er doorheen, totdat deze volledig is opgenomen. Halveer de eieren of in kwarten snijden. Schenk de soep in een kom en leg daar de stukken ei in. Garneer met wat peterselie.
Tips:
- gebruik i.p.v. slagroom crème fraîche. Je krijgt dan meer een saus, lekker bij bv. spinazie, witlof of asperges;
- het sausje zonder ei is ook goed te gebruiken bij bv. bloemkool;
- voeg stukjes gesneden ham toe voor extra smaak;
- ook erg lekker met stukjes asperges erin.
Dit recept is voor Gok:groen
Bron: http://gezondlevenvanjacoline.blogspot.nl/ |
|