Kaatje Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 5-6-2008 Berichten: 62914 Dieet: OERgezond
|
|
Geroosterde lamsschouder.
Ingrediënten voor 4 à 6 personen:
Lamsschouder - 1 stuk, ca. 1,5 à 2kg;
Knoflook - 1 bol;
Gemalen Komijnzaad - 1 el;
Peper - naar smaak;
Rozemarijn - 15 gr, vers;
Olijf olie - 2 el.
Bereiding:
Verwarm de oven voor tot de maximale temperatuur.
Breek alle tenen knoflook los van de bol en pel ze. Leg de teentjes, samen met de helft van de takjes rozemarijn op de bodem van een braadslede.
Leg de lamsschouder op de knoflook en rozemarijn en smeer hem in met komijn en vers gemalen peper.
Besprenkel met olijfolie en leg de andere helft van de rozemarijn er bovenop.
Bedek de braadslede met aluminiumfolie en zet hem in het midden van de oven. Verlaag de temperatuur meteen tot 170°C.
Rooster de lamsschouder in ca. 3,5 à 4 uur gaar, tot je het vlees met een vork uit elkaar kunt trekken.
Haal de braadslede uit de oven, leg de lamsschouder op een bord en pak hem in met aluminiumfolie en dek af met een theedoek. Laat het vlees ca. 10 à 15 minuten rusten voor je het aansnijdt en serveert.
Serveer met groenten naar keuze.
Bron: http://www.eetpaleo.nl/ |
|