Brandnetel soep maak ik zeker in het voorjaar heel geregeld en iedereen is erg verrast hoe lekker het is. Ik hoop jullie ook.
Het is behalve erg lekker ook heel gezond er zit veel kalk en ijzer in. Verder vit c en b2 brandnetel is verder heel bloedzuiverend.
Het aantal kh is mij nog niet bekend maar ik blijf er naar zoeken.
Benodigdheden :
Vergiet met jonge brandnetel toppen.
Een ui
Pirri pirri olie.
Half pakje monchou.
Boullon blokjes voor 1 litersoep.
1 ons pittige geraspte kaas.
1 liter water.
Kruiden , peper en zout
Brandnetel moet je natuurlijk wel op een veilige plaats zoeken. Bij mij in de tuin is dat geen probleem.
Je plukt ongeveer een vergiet vol jonge toppen voor 4 personen soep.
Die brandnetel was je goed, eventueel met plastic handschoen.
Dan fruit je een ui in lekkere olie bv. Pirri pirri olie en voegt als deze ongeveer in 2 minuten een kleurtje heeft gekregen de brandnetel toe.
Die laat je slinken en daarna voeg je ongeveer een liter kippenbouillon toe of tuinkruidenbouillon dit laat je een kwartiertje gaar worden.
Vervolgens pureer je de massa met de staafmixer. Dan voeg je monchou roomkaas toe en 1ons pittig geraspte kaas. Eventueel nogmaals even met de staafmixer alles goed mengen.
Dan op smaak brengen met zout en peper.
Lekker in combinatie met wat worteltjes erdoor of courgette (omdat dat een beetje bindt)
Eet smakelijk
Groeten hendrika
_________________ De vlinder telt geen maanden doch momenten en heeft tijd genoeg.
(tagore)
|