Janet Vaste Weegclubfan
Geregistreerd op: 3-4-2004 Berichten: 232
Woonplaats: Nieuw Vossemeer *dieet Atkins*
|
|
Ingredienten:
4 forellen
2 teentjes knoflook
1 citroen
4 laurierblaadjes
zonnebloemolie
peper en zout
Dille-roomsaus:
100 gram boter
2 dl visbouillon
1 th. grove mosterd
2 dl slagroom
2 eetl. citroensap
3 eetl. fijngehakte dille
Bereiding
Spoel de forellen af onder koud water en dep ze droog.
Snijd de teentjes knoflook in dunne schijfjes.
Snijd de citroen in plakken.
Leg een paar schijfjes knoflook , 2plakjes citroen en een laulierblad in de buik van elke vis.
Bind de forellen evt. met een stukje keukentouw of steek er een cocktail prikker in.
Bestrooi ze met zout en peper.
Maak nu de dille-room saus.
Smelt de boter en voeg de visbouillon , mosterd en room toe. Breng het mengsel aan de kook en laat de saus iets indikken.
Roer dan het citroensap en de dille erdoor.
Verhit de olie in een ruime koekepan en bak de forellen in 4-5 min. per kant bruin en gaar.
Serveer de vis met de saus er bij en je smult heerlijk.
Groetjes Janet |
|