SURINAAMSE SPERZIEBONEN MET KIP
Benodigdheden:
1 ui, 200 gram sperziebonen of kouseband, 1/2 bakje champignons, 250 gram kipfilet, 2 eetlepels olie, 1 1/2 theelepel gemberpoeder, 3 theelepels (madras) kerriepoeder, 1 1/2 theelepel chilipoeder, 2 eetlepels santenpoeder, zout, citroensap, sojasaus.
Bereiden:
De ui pellen en snipperen. De sperziebonen of kouseband schoonmaken en in kleine stukjes snijden. De champignons schoonmaken en grote eventueel in vieren snijden. De kipfilet afspoelen, droogdeppen en in stukjes snijden. In een braadpan de olie verhitten. De ui met het gemberpoeder, kerriepoeder en chilipoeder ca. 2 minuten fruiten. De kipstukjes erdoor scheppen en ca. 3 minuten meebakken. De sperziebonen en champignons erdoor scheppen. 1 dl water, het santenpoeder en zout toevoegen. Met een deksel schuin op de pan de kipcurry in ca. 20 minuten gaar sudderen. Op smaak brengen met citroensap en sojasaus.
In plaats van de ui, kun je ook 2 teentjes knoflook nemen... _________________ Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat
|