ZWAARDVIS met tomatentapenade
Benodigdheden:
2 tomaten, 2 ansjovisfilets (blikje á 48 gr), 1 theelepel kappertjes, 8 zwarte olijven zonder pit, 1 zwaardvissteak (200 gr; alternatief is tilapiafilet!), 15 gr pijnboompitten, 6 blaadjes basilicum, keukenmachine.
Bereiden:
Oven voorverwarmen op 200 graden of gasovenstand 4. Tomaten wassen, in vieren delen en zaadjes verwijderen. In keukenmachine ansjovis, kappertjes, olijven en tomaten mengen tot smeerbaar geheel. Steak insmeren met laagje tapenade. Steak verdelen in ca. 6 stukjes ter grootte van lepelholte en pijnboompitjes erover verdelen. Visamuses op bakplaat zetten en in ca. 7 minuten in midden van oven gaar laten worden. Amuses op lepel leggen en garneren met basilicum. _________________ Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat
|