Magda Mega Weegclubfan
Geregistreerd op: 10-2-2004 Berichten: 693 Dieet: Karin de Zoete Woonplaats: Betuwe
|
|
BEREIDINGSWIJZE
Advocaat werd oorspronkelijk thuis zelf gemaakt. Bij de bereiding van advocaat mogen uitsluitend verse kippeneieren worden gebruikt. 1 liter ?©chte advocaat moet tenminste 140 gram eigeel en 150 gram suiker bevatten. De advocaat die je in de winkel koopt, bevat meestal nog bijkomende geur-, kleur-, smaak en bewaarstoffen.
Het recept
Ingredi?«nten voor een ?½ liter (ongeveer 7 glaasjes):
6 eieren
suikervervanger voor 125 g suiker
?½ zakje vanillesuiker
1,6 dl brandewijn
Werkwijze:
Doe de eieren in een grote kom en mix met de suikervervanger en de vanillesuiker. Klop vervolgens de brandewijn erdoor. Breng de kom in een pan met bijna kokend water (au-bain-marie) en verhit het eiermengsel al kloppend met de mixer tot zo'n 60?°C. Zodra de massa dik genoeg is, neem je de kom uit het water en zet je hem in een bak koud water. Blijf nog zo'n 5 minuten rustig doorkloppen zodat de advocaat niet begint te klonteren. Daarna zeef je de advocaat om eventuele eistrengetjes te verwijderen en laat je de advocaat verder afkoelen.
Deze advocaat is in de koelkast beperkt houdbaar! |
|