ROERGEBAKKEN SPERZIEBONEN MET KIP
Benodigdheden:
500 gram sperziebonen, 4 lente-uitjes of 2 gewone uien, 4 teentjes knoflook, kippenbouillonblokje, olijfolie. 500 gram kipfilet, ketjap manis (zoet).
Bereiden:
Snijdt de sperziebonen in kleine stukjes. Snipper de uitjes en schil de teentjes knoflook. Snijdt ook de kip in kleine blokjes. Doe ruim ketjap in een schaal en pers daar 2 teentjes knoflook boven uit. Vermeng de knoflook goed met de ketjap. Voeg vervolgens de stukjes kip toe en roer e.e.a. goed door. Laat dit ca. 30 minuten intrekken. Verhit in een koekenpan of wok 3 eetlepels olijfolie. Fruit hierin de gesnipperde ui en pers 2 teentjes knoflook erboven uit. Voeg vervolgens de stukjes sperziebonen toe en roerbak deze tot ze gaar zijn. Verhit intussen 3 eetlepels olijfolie in een andere pan en bak daarin de stukjes kip gaar en goudbruin. Verkruimel op het laatste moment het bouillonblokje over de sperziebonen en meng dit er goed door. _________________ Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat
|