KRUIDIG GEMARINEERDE GEITENKAAS en olijven
Benodigdheden:
2 plakken verse geitenkaas (á ca. 100 gr), 1 theelepel zwarte peperkorrels, 2 teentjes knoflook, 1 rode peper, 2 takjes oregano (of 2 theelepels gedroogde), 5 gr verse koriander, 1 citroen, 1 pot zwarte olijven zonder pit (160 gr), 2 dl olijfolie.
Bereiden:
Plakken geitenkaas elk in ca. 16 blokjes snijden. Peperkorrels met bolle kant van eetlepel kneuzen. Knoflook pellen en in dunne plakjes snijden. Peper wassen, halveren en zaadjes verwijden. Peper in kleine stukjes snijden.
Oreganoblaadjes van takjes nemen. Koriander fijn knippen. Citroen schoonboenen en kapjes eraf snijden. Citroen in dunne plakken snijden en plakken in vieren snijden. Olijven laten uitlekken. In grote, platte schaal alle ingrediënten voorzichtig door elkaar scheppen (tot gebruik afgedekt bewaren. Af en toe voorzichtig omscheppen.). _________________ Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat
|