Magda Mega Weegclubfan
Geregistreerd op: 10-2-2004 Berichten: 693 Dieet: Karin de Zoete Woonplaats: Betuwe
|
|
Voor 4 personen
4 tonijnsteaks (ook bij Aldi te koop)
2 teentjes knoflook
15 gr. verse peterselie
1 dl. olijfolie
3 eetl. citroensap
zout
cayennepeper
1 ui
blikje tomatenstukjes
Knoflook pellen en fijnsnijden. Peterselieblaadjes van stelen plukken en fijnsnijden. In kom peterselie, knoflook, olie en citroensap mengen.
Tonijnsteaks in diep bord leggen en bestrooien met zout en cayennepeper. Steaks royaal besprenkelen met oliemengsel en bord afdekken met plasticfolie. Steaks ca. 30 minuten in koelkast laten intrekken.
In pannetje 2 eetl. olie verwarmen en gesnipperde ui op laag vuur zacht bakken. Tomatenblokjes toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes laten sudderen.
Grillpan verhitten, tonijnsteaks laten uitdruipen en steaks afhankelijk van dikte in 4 ? 6 minuten op hoog vuur bruin en ros?© grillen, halverwege keren. Achtergebleven marinade aan tomatensaus toevoegen en even meewarmen, niet meer laten koken.
Lekker met salade en/of gestoofde artisjokharten.
P.p. 405 kilocalori?«n, eiwit 31 gram, vet 29 gram, koolhydraten 4 gram
aldus mijn kookboek.
De tomatenblokjes kan je natuurlijk ook zelf maken van ontvelde en van zaad ontdane pomodoritomaten.
ook lekker met zalmmoten |
|