Tulipan64 Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 24-8-2009 Berichten: 3605 Dieet: Gezond eten Woonplaats: Zuid-Holland
|
|
MAYONAISE
1 ei
1-2 tl. (Dijon)mosterd
1-2 el. citroensap
2-3 dl. olie (die je lekker vind, kijk ook ff in de lijst)
snufje kerrie
Peper & Zout
Bereiding:
- Doe het ei, de mosterd, citroen, olie, indien gewenst wat kerrie, en peper en zout in een afsluitbare pot of de mengbeker.
- Zet de staafmixer op de bodem van de pot en schakel hem in op de hoogste stand.
- Trek de staafmixer langzaam omhoog; als je boven bent is je mayonaise klaar
Dat kleine beetje mosterd, daar ligt niemand van wakker mensen!!!
ps. dit recept komt uit een Montignacboek makkelijker kan het niet en bij mij is hij echt nog nooit mislukt!
Makkelijk & goedkoop!
In de koelkast blijft de mayo zeker 2 weken goed. Gebruik wel altijd een schone lepel om de mayo uit de pot te halen!
Ik heb ook nog een romiger variant:
2 eidooiers
1 tl. mosterd
1 el. azijn
1 el. water
4 el. fijngesneden kruiden: basilicum, peterselie, oregano, bieslook e.d.
circa 2 dl. olie (zie lijst)
P & Z.
zelfde manier maken, kruiden er door roeren als hij klaar is ...
Eet smakelijk!_________________ ETEN MET VERSTAND
EETBOEK -
|
|