Aliasx77 Vaste Weegclubfan
Geregistreerd op: 3-7-2008 Berichten: 149 Dieet: 1st Pers. Dieet Cohen
|
|
Een zacht hoge Appel en Rozijnen Cake (kun je ook Cup Cakes van maken) - komt door de aantal eieren in de cake, maken het extra zacht van structuur - je hebt wel een grotere vorm of 2 vormen voor nodig of cakjes vormpjes van Dr. Oetkar, en je kunt er veel Cup Cakes van maken.
Benodigdheden:
260 gram zelfrijzendebakmeel + bloem om te verstuiven
175 gram roomboter
200 gram basterdsuiker + een paar lepels
snufje zout
zakje bakpoeder
1 theelepel kaneel
1 zakje vanille
6 M eieren
4 elstar appels
100 gram gewelde rozijnen
Citroen
Grote rechthoekige bakvorm of twee vormen
Verwarm de oven op 180 graden.
Wel de rozijnen of krenten in een kom water.
Snij de appels (Elstar of andere soort) in kleine blokjes, besprenkel ze met de sap van een citroen, en meng er een eetlepel kaneel en een paar lepels suiker erdoor.
Mix suiker en boter tot een cremerige beslag, voeg eieren een voor een tot luchtig beslag. Voeg de vanille toe. Mix de gezeefde meel, bakpoeder en snufje zout door de eierbeslag op laagste stand mixer tot dat het goed is gemengd.
Knijp de rozijnen uit en meng ze door de appels.
Nu eerst de vorm(en) invetten en met bloem bestrooien.
Spatel als allerlaatste de appelmengsel door de beslag en giet in de vorm(en), bak op 180 graden voor 50 of zo minuten tot dat er een mes schoon uitkomt.
Ik heb een electrische oven en tussendoor moet ik cake altijd
afdekeen met aluminium folie anders verbrand de bovenkant.
Je kunt frosting maken voor deze cake, is lekker, wel zou ik het niet te zoet maken:
Frosting:
80 gram poeder suiker
100 gram verse roomkaas
Vanille uit een stok
Alles goed mixen tot een stevige beslag en met een mes de gekoelde carrot cake mee versieren (of met een spuitzak) of je kunt het erbij serveren.
Eet smakelijk._________________ |
|