Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Atkins: monchou taart in lowcarb variant

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   LightShadowCat
Super Weegclubfan
Super Weegclubfan


Geregistreerd op: 25-9-2009
Berichten: 1565
Dieet: Paleo-'ish'


  Reageer met quote
Geïnspireerd door de taart van Sweet

150 gram gemalen amandelen
100 gram geschaafde amandelen
100 gram kokosolie

de amandelen even in een pan roosteren (niet te donker want dan worden ze bitter), dan het vet smelten en erdoor mengen, op de bodem van een springvorm 22 cm die met bakpapier is bekleed.

Dan 2 pakjes monchou (200 gram) en 100 gram mascarpone mengen. 3 blaadjes gelatine oplossen en die onder het kaasmengsel in mengen. 200 ml slagroom stijfkloppen en dan ook onder het kaasmengsel indoen.

sap van een halve limoen, vanilleextract en een zoetstof naar smaak toevoegen.

Op smaak brengen met naar keuze: stevia, zoetstof, fructose of honing (niet zozeer lowcarb, wel paleo-verantwoord). Een heel lekkere variant is ahornsuiker (de gestolde siroop). Ik heb stevia gebruikt.

Beleg kan je varieren (eventueel per punt zelfs).

Je kan een gelei maken met een suikerarme siroop met tartinapoeder bijvoorbeeld, of wat noten erop leggen, vers fruit (pas op: ananas, papaya en kiwi laten gelatine oplossen), of wat je maar wilt.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: wo 26 mei 2010 13:36    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1