Saskiavh Vaste Weegclubfan
Geregistreerd op: 2-3-2004 Berichten: 208 Dieet: Atkins Woonplaats: Leusden
|
|
Uit het Super de Boerblaadje:
Truffeltaart ; nagerecht ; 8 personen
225 gr chocolade (Swiss Noir of voor ons cereal)
300 ml slagroom
Breek de chocolade in stukjes en smelt deze au bain marie. Verwarm de slagroom en roer deze door de chocolade. Laat het chocolademengsel afkoelen, totdat deze wat dikker wordt. Zet alleen de ring van een springvorm(18 of 20 cm doorsnede) op een plat bord, schenk het mengsel erin. Laat de taart in de koelkast 2 uur opstijven. Maak voor het verwijderen van de ring een theedoek gloeiend heet en wikkel deze om de ring, zodat de buitenkant van de truffeltaart begint te smelten. Of snij de taartrand met een warm mes los. Verwijder de ring en zeef 2 eetl cacaopoeder erover.
p.p. ca. 275 kcal / 3 gr eiwit / 22 gr vet / 16 gr koolhydraten (igv swiss noir chocolade natuurlijk)
Misschien lekker voor de Kerst? |
|