Auteur |
Bericht |
Ines Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 2-3-2004 Berichten: 12220 Dieet: Sonja Bakker Woonplaats: Alphen aan de Rijn
|
|
Uit het Super de Boerblaadje:
Truffeltaart nagerecht
225 gr chocolade (Swiss Noir of voor ons cereal)
300 ml slagroom
Breek de chocolade in stukjes en smelt deze au bain marie. Verwarm de slagroom en roer deze door de chocolade. Laat het chocolademengsel afkoelen, totdat deze wat dikker wordt. Zet alleen de ring van een springvorm(18 of 20 cm doorsnede) op een plat bord, schenk het mengsel erin. Laat de taart in de koelkast 2 uur opstijven. Maak voor het verwijderen van de ring een theedoek gloeiend heet en wikkel deze om de ring, zodat de buitenkant van de truffeltaart begint te smelten. Verwijder de ring en zeef 2 eetl cacaopoeder erover.
p.p. ca. 275 kcal / 3 gr eiwit / 22 gr vet / 16 gr koolhydraten (igv swiss noir chocolade natuurlijk)
Misschien lekker voor de Kerst? |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: ma 29 nov 2004 19:56 |
|
|
|
|
Saskiavh Vaste Weegclubfan
Geregistreerd op: 2-3-2004 Berichten: 208 Dieet: Atkins Woonplaats: Leusden
|
|
hoi ik zet 'm ook net zelf hier hahahahahaha
Ik typen en jij kopieren
Laatst aangepast door Saskiavh op ma 29 nov 2004 21:05, in totaal 1 keer bewerkt |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: ma 29 nov 2004 19:59 |
|
|
Ines Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 2-3-2004 Berichten: 12220 Dieet: Sonja Bakker Woonplaats: Alphen aan de Rijn
|
|
Naar boven |
|
Geplaatst: ma 29 nov 2004 20:04 |
|
|
Marian1 Vaste Weegclubfan
Geregistreerd op: 3-3-2004 Berichten: 118 Dieet: Atkins Woonplaats: Nederland
|
|
Ines schreef: | p.p. ca. 275 kcal / 3 gr eiwit / 22 gr vet / 16 gr koolhydraten (igv swiss noir chocolade natuurlijk)
|
Voor hoeveel personen is dat dan? Igv cereal worden het natuurlijk wel meer kh... :wink: |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: ma 29 nov 2004 20:17 |
|
|
|
|
Saskiavh Vaste Weegclubfan
Geregistreerd op: 2-3-2004 Berichten: 208 Dieet: Atkins Woonplaats: Leusden
|
|
sorry voor 8 personen.
ja ik weet het de polyolen. Gert had het er wel eens over dat waarschijnlijk de 72% of nog hoger % chocolade misschien nog wel beter is, omdat je dan tenminste weet hoeveel erin zit en niet de nadelen van de maltitol heeft. |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: ma 29 nov 2004 20:26 |
|
|
Marian1 Vaste Weegclubfan
Geregistreerd op: 3-3-2004 Berichten: 118 Dieet: Atkins Woonplaats: Nederland
|
|
Op zich is maltitol altijd beter dan suiker natuurlijk, zolang je het maar meetelt. In fase 3-4 kan dit makkelijk. |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: ma 29 nov 2004 20:42 |
|
|
Wil-Sophie Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 1-3-2004 Berichten: 2929 Dieet: LOW-CARB Woonplaats: Urk
|
|
Had het ook al uitgeknipt en vroeg me af of je het in die siliconen vorm kunt doen, dan is het toch makkelijker te verwijderen dan dat gedoe met die hete theedoek, nou ja dat moet iedereen zelf maar zien en ik mis zoetstof, of????? het is wel lekker voor de kerst en dan de cacaopoeder die je eroverstrooit mixen met een beetje cocos (sneeuw) of ben ik nou de betweterig, niet zo bedoeld. |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: ma 29 nov 2004 21:01 |
|
|
|
|
Marian1 Vaste Weegclubfan
Geregistreerd op: 3-3-2004 Berichten: 118 Dieet: Atkins Woonplaats: Nederland
|
|
De zoete smaak zal van de chocola af moeten komen. Alleen het verband met truffels is me niet helemaal duidelijk... ?? |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: ma 29 nov 2004 21:39 |
|
|
Ellen Beheerder
Geregistreerd op: 30-1-2004 Berichten: 54490 Dieet: Gezonder leven Woonplaats: Amersfoort
|
|
Getver lijkt me niks hoor :wink:
Laatst aangepast door Ellen op ma 29 nov 2004 22:10, in totaal 1 keer bewerkt |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: ma 29 nov 2004 21:52 |
|
|
Ines Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 2-3-2004 Berichten: 12220 Dieet: Sonja Bakker Woonplaats: Alphen aan de Rijn
|
|
Mixer schreef: | Had het ook al uitgeknipt en vroeg me af of je het in die siliconen vorm kunt doen, dan is het toch makkelijker te verwijderen dan dat gedoe met die hete theedoek, nou ja dat moet iedereen zelf maar zien en ik mis zoetstof, of????? het is wel lekker voor de kerst en dan de cacaopoeder die je eroverstrooit mixen met een beetje cocos (sneeuw) of ben ik nou de betweterig, niet zo bedoeld. |
Poeh, moeilijk Wil, zou de chocola niet breken als je hem eruit haalt |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: ma 29 nov 2004 22:06 |
|
|
|
|