Dit is een recept wat ik al eeuwen maak, het is uit een kookboekje van Hugh Jans (helaas overleden) het was een recept van zijn vrouw en ik heb met hem een leuke briefwisseling er over gehad.
Ik had nl een oud kookboekje van hem wat bijna uit elkaar viel door het gebruik en schreef hem of hij nog zo'n boekje te koop had want in de winkel was het niet te koop.
Nu wilde het toevel (toeval?? bestaat niet!!) dat hij die maand een nieuw boekje zou uitgeven en stuurde hij me toe de lieverd.
Ik heb het aangepast (geen maizena erdoorheen)
Hier is het recept:
Neem per persoon een vuurvast hoog schaaltje met platte bodem
Tong, tilapia of scholfilet
droge witte wijn of sherry
Prei
taug?©
champignons
paprika en andere groente die je normaal wokt, je kunt afwisselen
peper, zout en en snuifje saffraan (voorzichtig want het kan snel overheersen)
Fruit alle groenten beetgaar en voeg op het laatst de tauge en saffraan er aan toe en spatel de wijn er goed doorheen
zout en peper de vis
leg een halve visfilet op de bodem van het schaaltje
schik een gedeelte van de groentes er op
dan weer een laagje vis en zo voort
eindig met groente en breek een klein eitje er bovenop
strooi wat parmenzaanse kaas en als je wilt wat boter er overheen
25/30 minuten in een voorverwarmde oven (?± 180 graden) en ev. nog even onder de gril maar dat zal niet nodig zijn. _________________ Toeval bestaat niet, South Beach kwam net op tijd.
|