Citroen ijs
Ingrediënten
suikervrije gecondenseerde magere melk (recept hiervoor zie hieronder)
400 ml magere melk
150 ml vers citroensap
c.a 1 lepel citroenrasp
mespunt zout
Gecondenseerde magere melk:
1 zakje magere melkpoeder
1,5 theelepel zoetstof ( misschien meer of minder naar eigen smaak)
70 ml heet water
Ga als volgt te werk
Maak gecondenseerde melk door de ingredienten door elkaar te mengen. (dit is een stroperig goedje, zorg dat alle melkkorrels goed zijn opgelost)
als deze lauw is voeg de andere ingredienten samen in een kom, en klop de massa tot een luchtig geheel met behulp van een (staaf)mixer.
Zet de kom( of ondiepe pan) in de vriezer en roer om de twee uur de massa met een garde STEVIG om.
Je kan het ook een uurtje of zes laten bevriezen en dan bewerken met een foodprocessor............................
Voor een andere smaak kun je i.p.v. citroensap/rasp ook diksap nemen in elke smaak... Ik vind de zoetstof dan niet meer nodig, en met de smaak appel peer is het net of je roomijs eet................ _________________ It's in the valleys I grow
|