Ellen Beheerder
Geregistreerd op: 30-1-2004 Berichten: 54490 Dieet: Gezonder leven Woonplaats: Amersfoort
|
|
Benodigdheden;
6 eieren
60 gram cacaopoeder
zoetstof naar smaak
Vulling; creme beurre of geklopte room ( ik heb geklopte room gebruikt)
Decoratie; kokos/noten/chocolaatjes.
Bereidingswijze;
Scheid de eieren. Doe de eigelen in een kom en klop ze met de mixer tot het mengsel dik en heel licht van kleur is. Doe er zoetstof bij en mix verder. Het moet dik zijn maar niet stijf. Voeg dan de cacaopoeder toe en mix het erdoorheen.
Klop de eiwitten helemaal stijf. Meng het voorzichtig bij het eigeel-cacaomengsel.
Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel het eimengsel erover.
Bak in het midden van een voorverwarmde oven van 180 graden 10 minuten.
De cake valt een beetje in.
Volledig laten afkoelen op de bakplaat.
Leg bakpapier over de cake heen en draai hem om. Haal dan het bakpapier waarop het gebakken is, van de cake af.
Smeer een groot gedeelte van de vulling eroverheen. Rol dan de cake op en leg hem op een cakeschotel of groot bord. Beide einden schuin afsnijden en die stukjes aan de uiteinden neerleggen zodat je echt een boomstronk-idee krijgt.
Smeer de rest van de vulling over de stronk, gebruik een vork om de illusie van een schors te krijgen. Dan ter decoratie zelfgemaakte chocolaatjes, kokos of noten erop en bewaren in de koelkast.
Geniet ervan |
|