Ingredi?«nten:
Voor 2 personen:
350 gram rundergehakt
1 prei in ringen
1 ui gesnipperd
1 rode uit gesnipperd
250 gram champignons in plakjes
4 eieren
100 gram geraspte kaas
1 theelepel paprika poeder
peper en zout
boter of olie
scheutje slagroom
Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak het gehak rul in een anti-aanbakpan. (Eventueel in wat boter, maar er komt meestal al zoveel vet uit dat dat niet nodig is.)
Voeg de ui, prei en de champignons toe en bak dit ca. 5 minuten. Voeg de paprikapoeder, peper en zout toe.
Klop de eieren . Vet een ovenvaste schaal in (max 22 cm. doorsnede)
Vul de schaal met het gehaktmengsel. Schenk nu het eimengsel over het gehaktmengsel. Strooi hier de geraspte kaas over.
Bak dit in ca. 45 minuten gaar en bruin in de voorverwarmde oven.
In plaats van een gewone ui en een rode ui, kun je natuurlijk twee gewone uien nemen.
Ik heb laatst de prei vervangen door een rode paprika in kleine dobbelsteentje. Ook erg lekker. (wat frisser)
Het is een vrij machtig gerecht.
Je kunt het aantal eieren evt. verminderen tot 3.
Iets minder vet en toch een prima quiche!
Met wat sla erbij, een heerlijke maaltijd voor twee personen. _________________ It's in the valleys I grow
|