Saucijzenbroodjes
Ingrediënten:
Voor de vulling:
250 gram gehakt
Kruiden, kerrie, peper, zout, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder of gedroogde uitjes suikervrije sojasaus (tamari) of verder wat jezelf lekker vind om je gehakt te kruiden.
Voor het deeg
2 theelepel bakpoeder
1 theelepel zout
Ca. 3 scheppen protifar plus (bijgeleverd schepje)
250 ml slagroom
150 ml water
2 losgeklopte eieren
Ga als volgt te werk:
kruid het gehakt zoals je het zelf lekker vind
roer alle ½natte? ingrediënten voor het deeg door elkaar
roer alle droge ingrediënten apart door elkaar
roer daarna met kleine beetjes tegelijk het ⤽natte� mengsel door het poeder zodat je een bal krijgt die niet meer aan je handen kleeft.
Pak nu een gedeelte van het gehakt maakt er een bolletje of een rolletje van en bedek het met het deeg.
Leg alle bolletjes of rolletjes op bakpapier of antiaanbakovenfolie (blokker)en zet dit midden in de oven die je voorverwarmd heb op 200 graden.
Zet het 15 tot 20 minuten in de oven
Laat de bolletjes/ rolletjes een beetje afkoelen en je hebt een lekkere snack.
Serveersugesties: ijsbergsla met komkommersalade met knoflooksaus en smullen maar. _________________ It's in the valleys I grow
|