Dipinipi Beheerder
Geregistreerd op: 6-11-2007 Berichten: 44258 Dieet: suikerbewust en vetarm Woonplaats: Giessen
|
|
Voor 4 personen, 3 propoints per persoon.
Ingrediënten:
50 gr cranberries
2 hele appels, alle soorten
2 hele peren
25 gr basterdsuiker bruin
2 koffielepels (10 gr) kaneel
1 hele sinaasappel
90 gr filodeeg
30 gr roomboter, halfvol
5 gr poedersuiker
Schil de appels en de peren, verwijder de klokhuizen en snijd ze in stukjes. Giet 100 ml kokend heet water over de gedroogde cranberries en laat ze ca. 10 minuten wellen. Verhit een pan en doe de stukjes appel en peer erin. Bestrooi met de suiker en de kaneel en laat enkele minuten karamelliseren. Voeg de cranberries, inclusief het water, de sinaasappelrasp en het sinaasappelsap toe.
Laat het mengsel al roerende ca. 5 minuten koken tot de vloeistof bijna verdampt is en de vruchten zacht zijn. Zet apart en laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200 gr C. Bekleed een bakblik met bakpapier. Leg er een vel filodeeg op. Besmeer het dun met de vloeibare boter. Leg er een volgende vel op en besmeer weer met de boter. Doe dit ook met het laatste vel.
Verdeel het vruchtenmengsel in de lengte over 1 zijde van het deeg. Rol het op tot een strudelrol. Bestrijk met de rest van de vloeibare boter en bak het ca. 30 minuten in de oven.
Als de strudel goudbruin en knapperig is laat dan op een rooster een klein beetje afkoelen. Snijd in diagonale stukken, bestrooi met de poedersuiker en serveer warm. Zonder cranberries is die ook heeeeeeeeeeerlijk. |
|