Ingredi?«nten :
320 gram verse tonijn
24 asperges
1 grote vleestomaat
Zakje lollo bianco sla
2,5 dl olijfolie
1 ml vloeibare zoetstof
0,5 dl walnotenolie
naar smaak olie/peper/zout
verse kervelblaadjes
Bereiding:
De tonijn wassen onder de koude kraan, droog deppen met keukenpapier, met olie insmeren en met peper en zout bestrooien
De tonijn, gewikkeld in plasticfolie 1-2 uur in de diepvries leggen
De asperges korte tijd koken en onder de koude kraan koud spoelen
Voor de vinaigrette azijn met zoetstof, peper en zout in de keukenmachine laten draaien en hier scheutje voor scheutje de olijf- en walnotenolie bij schenken
De tomaat onderdompelen in kokend water, ontvellen, in vieren snijden, de zaadjes verwijderen en het vruchtvlees in blokjes snijden
De sla wassen, drogen en in stukjes scheuren
De aangevroren tonijn in zeer dunne plakjes snijden en over 4 borden verdelen
De vinaigrette rond de tonijn scheppen en de asperges op de tonijn leggen
Met sla, tomaatblokjes, kervel garneren. _________________ It's in the valleys I grow
|