Kaatje Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 5-6-2008 Berichten: 62914 Dieet: OERgezond
|
|
Rijkgevulde vissoep ("oranje")
roomboter
2 uien
6 ons winterwortelen
2 ons aardappels
250 gram witvis
250 gram zeevruchten
visbouillon (fond of tablet)
slagroom of creme fraiche
peper
Snijd de uien, wortelen en aardappels in blokjes en fruit ze een paar minuten in de gesmolten boter.
Voeg de visfond of bouillontablet toe en 1 liter water, breng het geheel aan de kook en laat het een kwartiertje pruttelen.
Pureer het geheel met de staafmixer en voeg de vis (in blokjes) en zeevruchten toe, laat garen en maak het af met creme fraiche of slagroom en vers gemalen zwarte peper.
Uiteraard is het allemaal aan te passen, bijv. de verhouding vis/zeevruchten of alleen witvis. |
|