Ingredi?«nten:
20 middelgrote scampi's
2 kipfilets
1 tomaat
1 gele paprika
1 fijngesnipperde ui
1 borrelglas whisky
2 eetlepels fijngesneden peterselie
2 eetlepels dille
1 teentje knoflook
1 doosje saffraan
1,5 dl verse room
olijfolie
cayennepeper
zout naar smaak
Bereiding:
De kipfilet in blokjes snijden en de scampi's pellen.
De pitjes uit de tomaat halen en verder in blokjes snijden.
Snipper het knoflookteentje fijn en snij de paprika in kleine stukjes.
De kippenblokjes 3 minuten bakken in olijfolie, samen met de gesnipperde ui en de paprika.
Doe er wat cayennepeper en zout naar smaak op.
Doe de gare kip en ui in een kom even apart en bak de scampi's 2 minuten in de pan.
Strooi er de knoflook overheen samen met wat cayennepeper en eventueel wat zout.
Neem de pan van het vuur, giet de whisky over de scampi's Haal vervolgens de scampi's uit de pan giet de room er in samen met de saffraan en laat inkoken.
Verwarm de kip en de scampi's in de saus samen met de peterselie en de dille en strooi er de tomatenstukjes over net voor het opdienen _________________ It's in the valleys I grow
|