Ingredienten:
500 g gemengde groenten (witte kool,
sperziebonen, worteltjes)
100 g rebung (bamboescheuten)
10 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 rode lombok
1 theelepel trasi
5 kemirinootjes
1 theelepel zoetstof
200 gr. kokos
3 eetlepels plantaardige olie
3 daun salam
2 schijfjes laos van ca. 3 cm
zout
Bereiding:
Maak de groenten schoon en snijd ze in reepjes.
Pel de sjalotjes en de knoflook.
Maak de lombok schoon en snijd hem fijn. Maak een pasta van sjalot, knoflook en lombok met de trasi, de kemirinootjes en de suiker in de cobek of de blender.
Maak van de kokos 1/2 liter santen.
Verhit de olie in een wajan en fruit de kruidenpasta erin aan. Voeg de daun salam, de schijfjes laos, de gesneden groenten, de fijngesneden lombok, de santen en zout naar smaak toe. Laat ze in circa 10 minuten op laag vuur gaar worden.
[img]http://www.tastyweb.nl/TastyWeb/Images/sajoer.jpg[/img] _________________ It's in the valleys I grow
|