Benodigdheden:
500 gram rundvlees
1 grote ui
1 rode lombok
6 kemirinoten
1 thl. kunir
1/2 bosje sereh
2 daun salam
4 daun djeruk purut (is het blad van djeruk, een kleine geelgroene citrussoort. Toko of markt, meestal gedroogde bladeren)
1 bouillontablet
1 thl aromat
2 dl. water
200 gram kokos
1/2 citroen
olie zout
Bereiding:
Vlees in dobbelsteentjes snijden.
Ui en lombok fijnsnijden, en in tjobe fijnwrijven met de kemirinoten.
De fijngewreven kruiden fruiten in 3 eetlepels olie, samen met de kunir, sereh,daun salam en daun djeruk purut.
Hieraan het vlees de aromat, bouillontablet en water toevoegen en half gaar koken.
Van de kokos een 1/2 liter santen persen.
Santen en citroensap bij het mengsel doen en het geheel droog koken tot de olie eruit komt. Evt. wat zout toevoegen voor de smaak.
Eetsmakelijk
[img]http://www.schwartz.co.uk/assets/RendangCU_GIF.gif[/img] _________________ It's in the valleys I grow
|