Ingredienten:
1 hele kip, ca 1 kg (of ca 500-600 gr kipfilet)
7 sjalotjes
2 teentjes knoflook
2 rode lomboks
10 rawits
1 stukje gemberwortel, ca 4 cm
1 stukje kunyit, 3 cm
6 kemirinootjes
1 stengel sereh
100 gr. kokos voor 4 dl water voor santen
2 takjes basilicum
4 el olie, zout naar smaak
Bereiding:
Maak de kip schoon en snijdt in stukjes.
Pel de sjalotjes, knoflook, gember, rawits, lomboks, kunyit en schil/maak schoon.
Maak van de sjalotjes, knoflook, gember, rawits, lomboks, kunyit en kemirirnoten in de vijzel een pasta.
Meng de pasta met de kip, basilicum en olie. Bak dit ca. 15 minuten zonder santen. Voeg dan de santen toe en laat alles op laag vuur gaar stoven.
[img]http://www.tastyweb.nl/TastyWeb/Images/paniki.jpg[/img] _________________ It's in the valleys I grow
|