Jose Super Weegclubfan
Geregistreerd op: 3-2-2004 Berichten: 1390 Dieet: Cambridge Dieet Woonplaats: Geleen
|
|
Hertenbiefstuk met notenkorst
100 gr macadamia- noten,
2 sjalotten,
30 gr boter,
4 hertenbiefstukken,
zout,
peper,
300 cc rode wijn,
2 bosuien
Verwarm de oven voor op de grillstand. Hak de macadamia-noten grof. Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Verhit de boter in een koekenpan. Bak de hertenbiefstukken op een hoog vuur in ongeveer 5 minuten rondom aan en neem ze uit de pan. Bestrooi ze met peper en zout en houdt de biefstukken warm onder aluminiumfolie. Verhit de braadboter op nieuw en fruit de sjalotten ongeveer 2 minuten. Schenk voorzichtig de wijn bij de saus en laat de saus tot de helft inkoken. Druk de macadamia-noten op de biefstukken, en plaats ze midden in de oven en grilleer ze 2 minuten. Was de bosui en snijd ze aan reepjes. Verdeel de bosui over de hertenbiefstukken en schep de saus erom heen. |
|