Auteur |
Bericht |
Jose Super Weegclubfan
Geregistreerd op: 3-2-2004 Berichten: 1390 Dieet: Cambridge Dieet Woonplaats: Geleen
|
|
Niet dikmakende kaascake
Ingredi?«nten
6 eieren
900 gr cottage cheese
2 el citroensap
2 tl vanillesuiker
4 tl plantaardige margarine of plantaardige olie
zoetstof (gelijk aan 30 tl suiker)
extra:
cakevorm
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175?°C.
Doe alle ingredi?«nten in een mixer, mix tot ze goed zijn vermengd. Voeg vervolgens geleidelijk 900 g cottage cheese bij het mengsel en mix tot het mooi glad is. Doe het in een cakevorm (een smalle lange). Bestrooi eventueel met kaneel. Bak ongeveer 45 minuten in de oven, tot de cake stevig geworden is.
Zet de oven uit en laat de kaascake een uur in de oven staan met de ovendeur open. Haal de cake uit de oven en laat hem verder afkoelen.
(Wanneer je de cake een nacht in de ijskast zet voordat je hem gebruikt, zal hij aan smaak winnen). |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: zo 22 feb 2004 20:59 |
|
|
|
|
Costar Vaste Weegclubfan
Geregistreerd op: 29-3-2004 Berichten: 423 Dieet: Atkins Woonplaats: Brabant
|
|
Nou Jos?© je vroeg naar hetresultaat..
Ik heb dus roomkaas gebruikt ipv huttekase/cottage cheese..
Maar hij leek eerst wel iets te rijzen maar is weer helemaal ingezakt.
Ik heb alles 1/4 gedaan, niet helemaal misschien ligt het daar aan. Want ik had 200 gr roomkaas.en heb splenda gebruikt.. Maar ik ga 'm gewoon proberen een keer met huttekase.. Hij ruikt lekker en ik heb net een mini stukje warm geproeft.. Jummie .. een beetje een omelet achteig iets.. Ik zal er niet veel stukken uit kunnen snijden , hij is plat..LOL
Maar ach zoveel KH zitten er niet in... hihihihi
NU NOG SLAGROOM....
Hugs
Colinda |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: wo 28 apr 2004 19:10 |
|
|
Costar Vaste Weegclubfan
Geregistreerd op: 29-3-2004 Berichten: 423 Dieet: Atkins Woonplaats: Brabant
|
|
Ik heb 'm gisteren met cottage cheese geprobeert maar bij blijft korrellig en nat.. Dus hij is de kliko ingegaan.. was ook niet te eten..
Hugs
Colinda |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: di 04 mei 2004 12:38 |
|
|
Mini Ik blijf hier bij de weegclub
Geregistreerd op: 1-5-2004 Berichten: 33
Woonplaats: Nederland *Dieet Atkins*
|
|
ik heb geleerd over de jaren om hem anders t maken
ikzelf gebruik uitgelekte gefermenteerde yoghurt, maar jullie kunnen ook mascarpone met bv wat cottage cheese of kwark nemen
de verhoudingen als volgt
8 eieren
zoetstof
600 gram mascarpone met kwark (of uitgelekte gefermenteerde yoghurt)
en nukomt het
zout
vanille essence of amandel of citroen essence
geraspte amandelen erover of kaneel
en dan de oven in
dat tie inzakt is normaal
garandeer dat je gasten die normaal eten dit ook heerlijk vinden
oh ja je moet hem 1 nacht in de koelkast laten staan : hij wint dan zoveel aan smaak
doe je cottage cheese of yoghurt uitgelekt of kwark dan mag het niet voor de inductie
door die essense (een heel klein beetje) haal je de eierensmaak eraf (dit ook trouwens bij revolutiebroodjes) _________________ geld is net als vet; het zit vaak op de verkeerde plaats
Laatst aangepast door Mini op di 04 mei 2004 20:58, in totaal 1 keer bewerkt |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: di 04 mei 2004 20:54 |
|
|
|
|
Jose Super Weegclubfan
Geregistreerd op: 3-2-2004 Berichten: 1390 Dieet: Cambridge Dieet Woonplaats: Geleen
|
|
Dit ga ik voor het weekend al uitproberen |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: di 04 mei 2004 20:57 |
|
|
Costar Vaste Weegclubfan
Geregistreerd op: 29-3-2004 Berichten: 423 Dieet: Atkins Woonplaats: Brabant
|
|
Maar roomkaas is toch minder KH , en gaat ook goed denk ik..
Hugs
Colinda |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: di 04 mei 2004 20:58 |
|
|
Mini Ik blijf hier bij de weegclub
Geregistreerd op: 1-5-2004 Berichten: 33
Woonplaats: Nederland *Dieet Atkins*
|
|
klopt maar de smaak kan te zwaar worden, met yoghurt kwark of cottage cheese blijft de smaak fris
dus ik zou hem niet helemaal met mascarpone maken , maar datmoet je zelf uitproberen _________________ geld is net als vet; het zit vaak op de verkeerde plaats
|
|
Naar boven |
|
Geplaatst: di 04 mei 2004 20:59 |
|
|
|
|
Costar Vaste Weegclubfan
Geregistreerd op: 29-3-2004 Berichten: 423 Dieet: Atkins Woonplaats: Brabant
|
|
mini schreef: | klopt maar de smaak kan te zwaar worden, met yoghurt kwark of cottage cheese blijft de smaak fris
dus ik zou hem niet helemaal met mascarpone maken , maar datmoet je zelf uitproberen |
cottage cheese bleef bij mij dus korrels .. en geen vaste massa,
Hd 'm vorige week gemaakt met roomkaas en die was echt goed, krijg je een beetje de monchou versie..
Ik vond 'm niet echt zwaar, maar dan kun je ook kleinere stukjes doen..
Ik wil 'm maken voor mijn verjaardag de 31ste en dan met wat amandel
Hugs
Colinda |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: di 04 mei 2004 21:11 |
|
|
Mini Ik blijf hier bij de weegclub
Geregistreerd op: 1-5-2004 Berichten: 33
Woonplaats: Nederland *Dieet Atkins*
|
|
lekker alvast gefeliciteerd _________________ geld is net als vet; het zit vaak op de verkeerde plaats
|
|
Naar boven |
|
Geplaatst: di 04 mei 2004 21:17 |
|
|
Ines Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 2-3-2004 Berichten: 12220 Dieet: Sonja Bakker Woonplaats: Alphen aan de Rijn
|
|
Als je een blender hebt, kan je daar de cottage cheese in fijnmaken, anders goed met de mixer, net zolang dat je een egale massa hebt.
Groetjes
Ines |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: wo 05 mei 2004 7:40 |
|
|
|
|