Notencake -
Ingredi?«nten
175 gram gemengde noten (GEEN cashewnoten)
50 gram roomboter
15 gram bakpoeder
4 eieren
halve dl slagroom
5 ml vloeibare zoetstof
mespunt zout
sap van een halve citroen
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 ?° C, vermaal de noten in de keukenmachine of staafmixer heel kort tot een grof korrelig "meel"
Doe het meel, de roomboter, de bakpoeder de eieren, de slagroom, de zoetstof, het zout en het citroensap in een beslagkom en klop met een mixer alles goed door elkaar
Vet een cakeblik in en schep het beslag in het cakeblik
Laat het ?± 45 minuten in de oven gaar worden
Als je met een sat?©prikker in de cake prikt en er blijft geen beslag aan hangen dan is de cake gaar
Buiten de oven laten afkoelen en uit het cakeblik halen
Goed afgedekt bewaren om uitdrogen te voorkomen _________________ It's in the valleys I grow
|