Erica Vaste Weegclubfan
Geregistreerd op: 19-2-2004 Berichten: 483 Dieet: Low-carb
|
|
Heb dit van internet geplukt. Heb cranberry's gekocht, maar geen idee hoe ze smaken of wat je er verder dan saus mee kunt doen. Denk dat ik deze maar eens ga maken voor de kerst.
Ipv de sojameel ga ik Jose's bakmix maar gebruiken denk ik... en ik heb nog wat amandelmeel staan ipv hazelnoot. Jullie horen het vanzelf!!
Cranberrytaart (met sojameel bodem)
Ingredi?«nten
Voor het deeg:
- 150 gram sojameel
- 100 gram boter
- 5 ml zoetstof
- mespunt zout
- 100 ml water
- half dopje vanille essence
- afgestreken eetl. kaneel
- mespuntje koek/speculaas kruiden
Voor de vulling:
- 340 gram cranberries (zakje bij de groente afdeling van de super markt)
- 5 ml zoetstof (2x)
- mespunt kaneel en kruidnagelpoeder
- 100 gram hazelnoten zonder zout
- 100 gram boter
- 2 eieren
- 2 eetlepels sojameel
- 3 eetlepels van de klaargemaakte cranberry jam
Bereidingswijze
Voorbereiding
Meng de bloem, de in blokjes verdeelde koude boter, de zoetstof en het zout tot een kruimelig deeg en voeg net genoeg koud water toe om er een samenhangend geheel van te maken.
Dat gaat het makkelijkst in de foodprocessor.
Laat het deeg verpakt in gladfolie ca. 30 minuten in de koelkast rusten.
Maak intussen de vulling.
Doe de cranberry`s met een paar lepels water, 5 ml zoetstof, de kaneel en het kruidnagelpoeder in een steelpan met een dikke bodem en laat kort koken tot de bessen openspringen.
Laat afkoelen.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan met een dikke bodem tot ze beginnen te kleuren.
Laat ze op een bord afkoelen en maal ze fijn in de foodprocessor.
Meng er de boter, 5 ml zoetstof, de eieren en 2 eetlepels soja door en laat draaien tot het een glad en luchtig mengsel is.
Verwarm de oven voor op 220 graden C.
Bereiding
Rol de helft van het deeg tussen bakpakier uit tot een dunne lap en bekleed daarmee de gehele vorm. (doorsnede van 20 cm)
Herhaal dit met de andere helft.
Sojameel is brokkeling, dus zal je de scheurtjes moeten opvullen met restjes deeg.
Bestrijk de deegbodem met 3 eetlepels cranberry jam.
Schep de hazelnootvulling in de vorm en strijk de bovenkant glad.
Verdeel er het cranberry jam over.
Vouw/druk het overtollige deeg naar beneden en maak een vingerdik randje boven de cranberryjam.
Zet de taart op de bakplaat in de voorverwarmde oven,
en laat in ca. 40 minuten goudbruin bakken.
Serveer de taart lauwwarm of koud.
Voedingswaarde
Totaal zit er in de taart aan koolhydraten ongeveer 60 gr. (delen door 6 punten is 10 gr. per punt)_________________ |
|