Emilie Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 3-10-2012 Berichten: 2828 Dieet: Dr Frank
|
|
Kip met currysaus en tomaten-één pans gerecht. ook Low carb !
Voor 4 personen
Ingrediënten:
400 g kipfilet
1 blokje kippenbouillon
1 blik tomatenstukjes
1 glas magere yoghurt
2 uien
4 teentjes knoflook
3 eetlepels citroensap
2 tl gemalen komijn
4 tl kurkuma
1 el fijngehakte koriander
1 el fijngemalen kardemom
1 el chilipoeder
20 kruidnagels
2 tl fijngehakte gember
1 tl gemalen peper
Olijfolie om te bakken.
1. Neem 3/4 glas yoghurt en doe citroensap, komijn, kurkuma, chilipoeder en peper erbij. Goed mengen. Dit is je marinade
2. Snijd kipfilet in blokjes en meng met de marinade.
3. snijd de ui in dunne plakjes. Hak de knoflook en gember fijn.
4. verhit de olie in een wok en doe de koriander, kardemom en kruidnagels erin. Als de kruiden verkleurd zijn doe uien erbij. Als de uien glazig zijn geworden doe dan de knoflook en gember erbij. Als de uien lichtbruin van kleur is doe de blik tomaten erbij. 1 minuut laten pruttelen.
5. Voeg nu de kip met de marinade toe.
6. stamp de bouillonblokje in kleine stukjes en doe in de pan.
7. laat pruttelen tot de kip gaar is en de saus is ingedikt (ong. 15 minuten)
8. Serveer met een lepeltje overgebleven yoghurt bovenop.
Bron: Jusje_________________ |
|