Ingredienten
400 gram sperziebonen of snijbonen
500 gram rundergehakt
3-5 rode Spaanse pepers
3 uien
6 teentjes knoflook
1 rode en 1 gele paprika
200 gram paddestoelen naar keuze
3 flinke eetlepels tomatenpuree
1 groot glas witte wijn
2 bouillonblokjes
1 theelepel tijm
1 theelepel basilicum
1 theelepel oregano
1 theelepel marjolein
1 theelepel rozemarijn
2 theelepels paprikapoeder
1,5 eetlepels chilipoeder
vloeibare zoetstof
zwarte peper uit de molen
zout
Bereiding:
Blancheer de bonen 5 minuten in kokend water.
Snijd de ui in grove stukken, de pepers in ringetjes en de paprika in blokjes en fruit deze in wat olie
Pers de knoflook hierboven uit en laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen
Voeg alle kruiden en het bouillonblokje toe
Voeg het gehakt toe en rul het met een vork
Snijd de paddestoelen in plakjes en doe ze erbij
Dan de tomatenpuree en de wijn erbij
Breng aan de kook en laat dit 30 minuten zachtjes pruttelen met het deksel op de pan
Voeg dan de geblancheerde bonen toe en warm alles goed door.
Breng op smaak met peper, zout en zoetstof naar smaak _________________ It's in the valleys I grow
|