essie79 Ik blijf hier bij de weegclub
Geregistreerd op: 8-5-2010 Berichten: 43 Dieet: low carb
|
|
voor 1 persoon
50 gr gerookte zalm
25 gr huttenkase (light versie lidl)
theelepel el verse bieslook, fijngesneden
theelepel el dille (eventueel)
20 gr waterkers
1 ei
peper
1 koffiekopje, dun ingevet met olie
plasticfolie
1) kook het ei bijna hard.Spoel het ei af onder koud stomend water, pellen, en laat ze afkoelen. Bekleed de bodem en wand van het kopje met plasticfolie. Bekleed ze daarna met plakje gerookte zalm.
2) Meng de huttenkase met bieslook en dille en breng hem op smaak met zout en peper. Schep in het vormpje een lepel van dit mengsel en duw er dan het ei in met de spitse kant naar beneden. Schep er huttenkase op, verdeel die rond het ei en druk alles goed aan.
3) Dek de bovenkant af, met een stukje zalm en zet het vormpje minstens 1 uur afgedekt in de koelkast.
4) Verwijder de grove steeltjes uit de waterkers en verdeel de blaadjes over je bord. Keer op het bordje het kopje en trek het vormpje voorzichtig omhoog. Garneer eventueel met een takje verse dille.
eiwit 26.56
koolhydraten 2.5 gram
vet 11.4 gram
kcal 226 |
|