Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Atkins, Dr Frank, Lowcarb: hoofdgerechten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Kipgerechten

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Irisje20
Ik wil blijven afvallen bij de weegclub
Ik wil blijven afvallen bij de weegclub


Geregistreerd op: 30-10-2012
Berichten: 15
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Ik zie dat heel veel mensen hier hun low carb recepten plaatsen dus ik zal er ook wat plaatsen. Sommige staan hier misschien al of kennen jullie al maar ik heb echt mappen vol met recepten die ik in de loop der tijd allemaal heb gevonden! Erg blij

Kip reepjes in mosterdsaus (2pers)
1 kleine ui of 2 sjalotten
150 gram champignons
200 gram kipfilet
1 eetlepel vloeibare margarine
1-2 eetlepels mosterd
1 dl bouillon
1 dl crème fraîche light
Citroensap

Bereiding
1.Maak de ui schoon en snijd hem klein.
2.Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
3.Snijd de kipfilet in smalle repen.
4.Verwarm de margarine en bak hierin de reepjes kip bruin.
5.Fruit de ui kort mee.
6.Voeg de mosterd en de champignons toe en laat dit een paar minuten mee pruttelen.
7.Roer de bouillon er door en kook de saus nog 1 minuut.
8.Schenk de crème fraiche in de pan en breng het gerecht tegen de kook aan. Maak het op smaak met een paar druppels citroensap en een beetje zout en peper.

Per portie: 275 kcal en 5 gram koolhydraten.

Kip met zilveruitjes (2pers)
2 kippenbouten
20 gram (1 1/3 eetlepel) vloeibare margarine
2 dl kippenbouillon (van tablet)
3 eetlepels zilveruitjes
Mespunt tijm
8 kerstomaatjes

Bereiding
1.Neem het vel van de kippenbouten en bestrooi het vlees met peper en een beetje zout. Bak de kip in de hete margarine goudbruin. Voeg de kippenbouillon en de zilveruitjes toe met wat tijm. Stoof de kip 40 minuten.
2.Was de kerstomaatjes en halveer ze. Doe de tomaatjes bij de kip en stoof het geheel nog 5 minuten.

Per portie: 385 kcal en 3gram koolhydraten.

Kip in champignonsaus (2pers)
2 kipfilets
20 gram (1½ eetlepel) vloeibare margarine
150 gram champignons
1 theelepel rozemarijn
2 eetlepels bloem
3 dl bouillon
1 eetlepel tomatenpuree

Bereiding
1.Bestrooi de kipfilets met peper en een beetje zout. Bak de filets in de hete margarine in een braadpan aan beide zijden bruin. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken. Neem de kip uit de pan. Bak de champignons met de rozemarijn in de achtergebleven margarine. Strooi er de bloem over en laat de bloem in een paar minuten al roerend gaar worden. Schenk er al roerend de bouillon bij tot een saus is ontstaan. Voeg de tomatenpuree toe en maak de saus op smaak met peper en zout. Leg de kipfilets in de saus en laat ze in ca. 12 minuten verder gaar worden.

Per portie: 280kcal en 10gram koolhydraten.

Kip in amandelsaus (2pers)
2 kippenbouten zonder vel
1½ eetlepel vloeibare margarine
1 ui
1 vleestomaat
1 teentje knoflook
4 takjes peterselie
25 gram blanke ongezouten amandelen
1 eetlepel broodkruim of paneermeel

Bereiding
1.Bestrooi de kip met peper en een beetje zout.
2.Bak de kip in de hete margarine bruin.
3.Maak de ui schoon en snijd hem klein.
4.Ontvel de tomaat, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.
5.Bak de ui met de kip mee goudbruin.
6.Voeg de tomaat en 2 dl water toe en stoof de kip 40 minuten.
7.Haal het vliesje van de knoflook.
8.Was de peterselie.
9.Maal de amandelen in een keukenmachine of met een staafmixer fijn.
10.Maal dit met wat stoofvocht, het paneermeel, de knoflook en de peterselie tot een papje.
11.Roer het papje door het stoofvocht van de kip en laat dit nog 5 minuten meepruttelen.

Per portie: 380 kcal en 9 gram koolhydraten.

Kip met venkel (2pers)
2 venkelknollen
1 sjalot
4 plakjes ontbijtspek
2 kipfilets
20 gram margarine
1 dl droge witte wijn

Bereiding
1.Maak de venkel schoon en snijd de knollen in reepjes. Maak de sjalot schoon en snijd hem klein. Snijd het spek in reepjes.
2.Bestrooi de kipfilets met peper en een beetje zout en bak ze in de margarine aan beide zijden bruin. Neem de kip uit de pan en bak het spek en de sjalot enkele minuten in de margarine. Voeg de kip weer toe met de venkel en de wijn. Laat de kipfilets met een deksel op de pan in 20 minuten gaar stoven.

Per portie: 320 kcal en 6 gram koolhydraten.

Kip in het groen (2pers)
2 groene paprika's
100 gram peultjes
250 gram broccoli
Stukje prei
200 gram kipfilet
1 eetlepel olie
1 teentje knoflook
Citroensap

Bereiding
1.Maak de groente schoon.
2.Snijd de paprika??s in reepjes, halveer de peultjes, verdeel de broccoli in roosjes en snijd de prei in ringen.
3.Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met peper en weinig zout.
4.Verwarm de olie en bak hierin de kip bruin.
5.Voeg de groente toe en pers het teentje knoflook er boven uit. Roerbak de kip en de groente in ca. 7 minuten gaar.
6.Maak het gerecht op smaak met wat citroensap.

Per portie: 225 kcal en 6 gram koolhydraten.

Roerbak groente met kipreepjes (2pers)
200 gram kipfilet
2 eetlepels olie
1 zak roerbakgroente (400 gram)
Pikante chilisaus

Bereiding
1.Snijd de kipfilet in smalle reepjes en bestrooi ze met peper en een beetje zout.
2.Verhit de olie in een wok of braadpan en bak hierin de kip al omscheppend bruin.
3.Roerbak de groente enkele minuten mee tot ze gaar zijn.
4.Maak het gerecht op smaak met pikante chilisaus.

Per portie: 260kcal en 7 gram koolhydraten.

Thaise kipcurry (2pers)
1 eetlepel olie
1 eetlepel rode rode currypasta (potje supermarkt of toko)
1 theelepel kerrie
Stukje gemberwortel (ca. 2 cm)
200 gram kipfilet
1 eetlepel vissaus (nam pla)

Bereiding
1.Verwarm de olie en fruit hierin de currypasta en de kerrie enkele minuten tot de curry gaat geuren.
2.Schil het stukje gember en rasp het fijn.
3.Snijd de kip in blokjes.
4.Doe de gember en de kip bij de curry en laat de kip wit kleuren.
5.Voeg 1½ dl water en de vissaus toe en stoof de kip 15 minuten

Per portie: 155 kcal en 0 koolhydraten (ik weet niet of dit klopt maar dat stond er bij??)

Currykip met groenten (2pers)
200 gram sperziebonen
Stuk bloemkool
2 tomaten
1 ui
200 gram kipfilet
1 eetlepel olie
1 teentje knoflook
1-2 eetlepels currypasta (pot)
1½ dl (kippen)bouillon
100 gram champignons

Bereiding
1.Maak de groente schoon.
2.Breek de sperziebonen in stukken, verdeel de bloemkool in roosjes, snijd de tomaten in parten en de ui in snippers.
3.Snijd de kipfilet in blokjes.
4.Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin de kip en de ui bruin.
5.Pers het teentje knoflook er boven uit.
6.Voeg de currypasta toe met de bouillon, de sperziebonen en de tomaten. Stoof het gerecht enkele minuten.
7.Maak de champignons schoon en halveer ze.
8.Voeg de roosjes bloemkool aan de kip toe met de champignons en stoof het gerecht verder gaar.

Per portie: 295 kcal en 9 koolhydraten.

Ratatouille met kip (2pers)
1 groene en 1 gele paprika
1 kleine aubergine
1 kleine courgette
1 teentje knoflook
1 kipfilet
1 eetlepel olie
½ eetlepel tijm
1 dl tomatensap

Bereiding
1.Maak de groente schoon.
2.Snijd de paprika??s in repen, de aubergine en de courgette in halve plakken en de knoflook in snippers.
3.Snijd de kipfilet in smalle reepjes.
4.Bak de kip in de hete olie bruin.
5.Voeg alle groente toe met de tijm en het tomatensap.
6.Smoor het geheel in 15 minuten gaar.
7.Maak de ratatouille op smaak met wat peper en een beetje zout.

Per portie: 170 kcal en 8 gram koolhydraten.

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: di 30 okt 2012 23:30    
Vrouw Weeggegevens   Chantanellie
Ik wil afvallen bij de weegclub
Ik wil afvallen bij de weegclub


Geregistreerd op: 6-1-2013
Berichten: 6
Dieet: Koolhydraatarm


  Reageer met quote
zitten lekkere dingen bij, dankjewel!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: di 08 jan 2013 8:56    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1