Thaise Kippensoep (niet zelf verzonnen, maar eerlijk gepikt)
Benodigdheden
250 gram kipfilet
2 rode pepers
1 centimeter gemberwortel
1 serehstengel
0.5 stronk paksoi
150 gram taugé
1 liter Knorr Kippenbouillon
1 blik Conimex Romige Kokosmelk
(1 scheut vissaus (tropische winkel)
sap van 1/2 citroen
bereiding
Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Maak de pepers schoon en snijd ze fijn. Schil de gember en snijd het fijn. Was de serehstengel en kneus hem door hem op verschillende plaatsen te knakken. Was de groenten en snijd de paksoi fijn.
Breng in een pan de kippenbouillon met de kokosmelk aan de kook. Draai het vuur laag en voeg de kip, peper, gember, groenten en sereh toe. Laat het ca. 15 minuten zachtjes koken tot de kip gaar is. Verwijder de serehstengel.
Breng de soep op smaak met (vissaus) en citroensap. Strooi er ruim verse koriander over. |