Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Atkins, Dr Frank, Lowcarb: hoofdgerechten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Atkins: knolselderijfrieten met karbonade en paddenstoelen

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Ellen
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 30-1-2004
Berichten: 54500
Dieet: Gezonder leven
Woonplaats: Amersfoort


  Reageer met quote
Knolselderijfrieten met karbonade en paddenstoelen ook geschikt als je geen low-carb volgt
Dit gerecht bevat voor 4p 350kcal en 19 gram vet

Ingrediënten


800 g knolselderij
8 dl groentebouillon (van tabletten)
1 limoen
4 el fritessaus
4 el halfvolle yoghurt
versgemalen peper en zout
3 el zonnebloemolie
4 ribkarbonades
250 g kastanjechampignons, grof gesneden
150 g oesterzwammen, in repen
2 bosuitjes, in reepjes
2½ el fijngesneden platte peterselie


Benodigdheden:
Bakmatje
Bakblik
Koekenpan met antiaanbaklaag

Bereidingswijze

1.Snijd de knolselderij in plakken van 1½ cm, schil ze en snijd de plakken in frieten. Kook de knolselderijfrieten 5 minuten in de bouillon.

2.Boen intussen de limoen onder warm water schoon, rasp de groene schil dun af en pers de vrucht uit. Klop de rasp en het sap met de fritessaus, de yoghurt en peper en zout naar smaak door elkaar.

3.Giet de knolselderij af maar vang de bouillon op. Serveer de bouillon als voorafje.

4.Leg de knolselderij op een met het bakmatje beklede bakblik en bestrijk ze met ca. 2 eetlepels van de olie en bak ze in een voorverwarmde oven (250 °C) in 15-20 minuten bruin en gaar.

5.Verhit de rest van de olie in de koekenpan en bak de met peper en zout bestrooide karbonades op een hoog vuur aan beide kanten bruin. Temper het vuur en bak ze in 6-8 minuten gaar. Bak de laatste 5 minuten de champignons, de oesterzwammen en de bosui mee.

6.Breng op smaak met peper en zout. Schep de paddenstoelen op de karbonades en serveer met de knolselderijfrieten en de limoenmayo. Garneer met de peterselie.

Bron : www.champignonidee.nl

_________________
Overzicht Donaties


Laatst aangepast door Ellen op vr 08 mrt 2013 22:29, in totaal 1 keer bewerkt
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage BerichtGeplaatst: zo 19 aug 2012 8:52    
Vrouw Weeggegevens   Dipinipi
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 6-11-2007
Berichten: 44267
Dieet: suikerbewust en vetarm
Woonplaats: Giessen


  Reageer met quote
mmm lijkt me lekker,echt iets voor deze tijd Erg blij

_________________
Donaties
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail BerichtGeplaatst: ma 24 sep 2012 9:36    
Vrouw Weeggegevens   Mininoes
Super Weegclubfan
Super Weegclubfan


Geregistreerd op: 19-12-2012
Berichten: 1276
Dieet: Dr Frank
Woonplaats: Midden van het land


  Reageer met quote
Goed recept; ik "neem hem mee".
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: za 16 feb 2013 17:11    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1