Ellen Beheerder
Geregistreerd op: 30-1-2004 Berichten: 54490 Dieet: Gezonder leven Woonplaats: Amersfoort
|
|
Nodig:
100 g vers geraspte Parmezaanse kaas
1 ei
400 g rundergehakt
zout, peper
75 g pijnboompitten
8 takjes verse basilicum
400 g korte pasta, (low-carb)
Bertolli olijfolie classico
1 teentje knoflook
1 zak Iglo familiegroentemix - Italiaans (mag ook vers zijn)
Italiaans gehakt
Polpettine zijn kleine gehaktballetjes, die je klaarmaakt op z’n Italiaans met alle ingrediënten van pesto erin.
Pasta met polpettine
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd ca. 25 minuten
Bereiden
Kneed de helft van de Parmezaanse kaas met het ei door het gehakt. Breng op smaak met zout en peper en draai er kleine balletjes van. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
Haal de blaadjes basilicum los van de takjes.
Kook de low-carb pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Verhit intussen 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan of wok.
Pers de knoflook uit boven de olie, voeg de gehaktballetjes toe en roerbak ca. 3 minuten, tot de balletjes rondom bruin zijn.
Voeg de bevroren groentemix toe en roerbak nog ca. 8 minuten.
Laat de pasta uitlekken en schep het gehakt-groentemix erdoor. Meng de rest van de Parmezaanse kaas, de pijnboompitten en basilicumblaadjes door de pasta en serveer direct.
Makkelijk gerecht geschikt voor fase 3/4 |
|