Deze dikke voedzame maaltijdsoep wordt op smaak gemaakt met kardemon, wat een briljante combinatie blijkt te zijn.
Als je wilt kun je er een gevulde romige soep van maken.
1 el. arachideolie of zonnebloemolie
500 gram bloemkoolroosjes, kleingemaakt.
150 gram courgettes, in stukjes
2 teentjes knoflook, fijngehakt
3 lente uitjes(witte en groene delen)gesnipperd
zeezout en versgemalen peper
1/2 tl. kardemonzaad(van ca. 20 peulen), gemalen in specerijmolen of met stamper of vijzel
gemalen nootmuskaat
2.5 dl kokosmelk
3,75 dl groentebouillon
Voor 4 pers.
Verhit een pan met deksel op middelhoog vuur en doe de olie erin.
Voeg de bloemkool, de courgette, de knoflook en de lente-uitjes toe met wat peper en zout, de kardemon en de nootmuskaat.
Roer, doe de deksel op de pan en laat 10 minuten bakken; schep af en toe om.
Schenk de kokosmelk en de bouillon erbij en breng aan de kook.
Laat 10 minuten zachtjes koken tot de bloemkool zacht is. Laat even afkoelen en pureer de soep dan met een aardappelstamper.
Voor een romige soep kun je een staafmixer gebruiken
eet smakelijk! _________________ Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat
|